Pol 

01-03-2018


Pol wandelt graag mee met mijn Wandelogie 🌳 sessies. 

Of dat nu in Nederland of Spanje is. Waar ik ook ben naar toe vlieg of wandel, hij gaat graag overal mee naar toe. 

Hij zorgt voor afleiding in je denkpatroon en geeft je een positief gevoel. Pol aaien is bovendien zo ontspannend  dat de hoeveelheid stressgerelateerde hormonen in je bloed afneemt. Hierdoor daalt je bloeddruk en daarmee de kans op hart- en vaatziekten volgens wetenschappers. Dat geloof ik meteen!

Bovendien geeft hij het goede voorbeeld in communicatie zoals het omgaan met mijn gezag, luisteren als ik wat tegen hem zeg, altijd trouw zijn, heel erg goed kunnen focussen als we een bal of stok weggooi spelletje doen. 

Zo kan hij goed commando's uitvoeren of omgaan met dreigend of agressief gedrag van soortgenoten. Hij weet dat heel goed te elimineren, gaat het gevecht niet aan en laat dat ook duidelijk zien in z'n '' oke-houding''. 

Pol laat je ook zien hoe je op een leuke manier vriendjes maakt en daarmee omgaat. Hij toont hierbij duidelijk z'n gevoelens, z'n ogen glinsteren dan extra en de staart zwiept heftig heen en weer. Pol geniet van wandelen, rennen en springen in de natuur. Als hij even de kans ziet neemt hij een frisse duik in een sloot of in de zee maar ook modderbaden is hij gek op.

Maar Pol laat ook zien hoe je niet met hem [en mensen] moet omgaan. Bijvoorbeeld dat je niet de baas moet spelen over hem als je dat niet bent op dat moment. Als je niet zijn baasje bent en over hem dus niets te vertellen hebt.

Hij laat zien hoe het is om te knuffelen en geknuffeld worden, hoe fijn dat is.

Pol is mijn maatje maar wil voor anderen [mensen en honden] ook graag een goeie vriend  zijn. En dat laat hij telkens weer heel duidelijk merken. 

Hij is een echte Engelse Springer, jachthond en hulphond. 

Bovenal is Pol mijn maatje en een enorme lieverd!

                                                                🌳